Wilt u uw kind aanmelden voor jeugdlessen?

Voor de jeugd worden er zowel tennis als padeltrainingen gegeven. Binnen het tennis wordt er volgens het KNLTB Tennis Kids programma les gegeven. Dit draagt bij aan een betere ontwikkeling van het kind bij tennis. Afhankelijk van de leeftijd en de vaardigheden van kinderen t/m 14 jaar worden ze in de groepen Rood, Oranje en groen geplaatst. Hierbij zijn aangepaste ballen en is de grootte van het speelveld per niveau verschillend. Dit alles om de ontwikkeling van het kind te verbeteren. Kinderen vanaf 10 jaar zijn maar een bovengemiddeld niveau hebben, spelen met de ballen waar volwassenen ook mee spelen. Voor meer informatie over KNLTB Tennis Kids kijk onderaan de pagina of ga naar: www.tenniskids.nl

Future Tennis & Padel streeft ernaar om de kinderen tennis en/of padel als sport nummer 1 te laten ervaren. Dit houdt in dat wij graag zien dat ze naast het trainen ook vrij gaan spelen en deelnemen aan verschillende clubactiviteiten. Daarom is ee besloten dat op verschillende verenigingen de optie om 1x in de week zal komen te vervallen. Zo proberen wij de jeugd, net als vrijwel elke andere sport, volledig mee te nemen in hun sport met als gevolg dat de betrokkenheid, de vriendjes/vriendinnetjes, het plezier en het niveau zal stijgen. Voor vragen en/of opmerkingen hierover kunt u contact opnemen.

Buiten tennistrainingen organiseert Future Tennis in samenwerking met de verenigingen wedstrijden, kampen en andere activiteiten. Dit ook voor padel en dit allemaal voor een gezonde ontwikkeling van het kind. Geestelijk, lichamelijk en op sociaal gebied.

De jeugd lessen voor padel vinden plaats in groepen van minimaal 3 kinderen (tenzij anders aangevraagd). De indeling wordt gedaan aan de hand van de geestelijke, sociale en lichamelijke factoren. Voor de allerjongste kinderen wordt het spel zoveel mogelijk opgedeeld in losse delen waardoor ze stapsgewijs meer en meer vaardig worden. De oudere jeugd zal al veel sneller de hele baan gaan bespelen.

Tot slot organiseert Future Tennis & Padel mentor trainingen. Dit is een uniek concept waarbij het sociale aspect van tennis benadrukt wordt en jong en oud met elkaar tennissen. Dit ”mini kamp” wordt bij meerdere verenigingen georganiseerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag door mentortraining.

Voor meer informatie over trainingen bij u op de club dient u zich eerst aan te registreren. Hiervoor heeft u een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig. Na de registratie heeft u binnen 24 uur toegang (registratie wordt handmatig verwerkt zodat u de juiste informatie krijgt te zien). Vervolgens kunt u met uw gegevens inloggen om uw eigen vereniging te selecteren. Via deze manier kunt u zich ook inschrijven voor de tennis- en padeltrainingen.

LET OP! Ook voor de jeugd is het noodzakelijk dat ieder kind eerst lid wordt van de betreffende club/vereniging voor er deelgenomen kan worden aan de trainingen.

Zijn er onduidelijkheden over de jeugdlessen

Tenniskids

Blauw

Speciaal voor de jongste jeugd is er Tenniskids Blauw. In deze eerste fase maken kinderen van 4 tot 6 jaar kennis met het tennisspel en de vereniging, waarbij plezier centraal staat. Met verschillende eenvoudige en speelse oefeningen ontwikkelen de kinderen hun eerste bal- en racketvaardigheden. De oefeningen, zoals tikspelletjes en balspelletjes met en zonder racket, zijn volledig afgestemd op de leeftijd van het kind. Daarbij zijn er vier verschillende thema’s ontwikkeld in de belevingswereld van het kind; dierentuin, ridders & prinsessen, circus en op vakantie. Na afloop ontvangen de kinderen een diploma.

laatste foto's 15
borger 3

Rood

In Tenniskids Rood maken kinderen van 6 t/m 9 jaar verder kennis met het tennisspel. Ze leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Kinderen van 8 en 9 jaar kunnen in rood of oranje spelen, de trainer adviseert of een kind qua niveau eerder of langer in een kleur speelt. Kinderen die tennissen in rood maken kennis met leuke activiteiten en spelen korte wedstrijden in de Tenniskids competitie: de Rode competitie. Daarnaast kunnen zij meedoen aan korte toernooitjes, vaak van een dag of dagdeel. Er wordt in rood gespeeld met een zachte rode bal op een minibaan (6×12 meter). Het racket is tussen de 43 en 58 cm.

Oranje

In de volgende fase van Tenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kinderen (8 t/m 11 jaar oud) leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Er wordt gespeeld op een driekwartbaan (een volledige baan die in de lengte is ingekort tot 18 meter). Er wordt gespeeld met een bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan (zachter en lichter dan een gele tennisbal). Het racket is tussen de 56 en 63,5 cm. De wedstrijden worden steeds langer en in deze fase kunnen kinderen deelnemen aan de Tenniskids competitie Oranje competitie. Ook kunnen kinderen in oranje meedoen aan toernooitjes, dit zijn meestal eendaagse toernooitjes.

IMG_2938
ztc 6

Groen

Dit is de laatste fase in de voorbereiding op ‘hele baan’ tennis. De kinderen zijn 10 t/m 12 jaar oud. Kinderen in deze leeftijd zijn groter en in staat om de hele baan te bestrijken. Er wordt dan ook op een ‘hele baan’getennist. Bij de dubbels wordt er gespeeld in het dubbelveld, dus inclusief de tramrails. Technieken, tactieken en atletisch vaardigheden worden in deze fase verder ontwikkeld. De wedstrijden worden weer wat langer en het wedstrijden spelen speelt een steeds belangrijkere rol. De Tenniskids competitie die bij deze fase hoort is de Groene competitie. De groene toernooitjes die worden georganiseerd zijn vaak over meerdere dagen verspreid zijn. Tevens zijn groene toernooitjes soms gekoppeld aan een open jeugdtoernooi. Er wordt in groen gespeeld met een langzame groene bal die geschikt is voor tennis op een hele baan en met een racket dat tussen de 63,5 en 66 cm lang is.

Geel

Na groen zijn kinderen helemaal klaar om op een hele baan te tennissen met de bekende gele bal. Ze beheersen de juiste techniek om op een heel veld rally’s te spelen. De kinderen in de leeftijd van 11 t/m 17 jaar kunnen dan ook mee gaan doen aan de KNLTB jeugdcompetitie in het voor- en najaar.

IMG_1601