Het ABN AMRO WTT is al jarenlang het grootste tennistoernooi in Nederland. Dit jaar is er voor het eerst met een grote groep afgereisd naar het toernooi. De perfecte kans om de internationale top aan het werk te zien.

We zijn met in totaal 25 mensen via een touringbus richting Rotterdam gegaan. Iedereen heeft nog een ontbijtje ontvangen voor in de bus en we hebben de tenniskennis van de aanwezigen nog even getest door middel van een flinke tennisquiz. De winnaars (elke team bestond uit 2 mensen) maakten kans op een gratis privé les.

Eenmaal aangekomen bij Ahoy was iedereen vrij om te gaan en staan waar hij/zij dat wil. Om 13 uur begon de eerste dubbelwedstrijd.

Deze erg spannende wedstrijd werd uiteindelijk beslist in een supertiebreak. Vrij snel daarna stond voor velen het hoogtepunt van de dag op het programma. Gael Monfils mocht het opnemen tegen Daniil Medvedev. Na een klein half uur was de score nog maar 2-2, ongelofelijk lange rally’s. Na een geweldige wedstrijd trok Monfils in de derde en beslissende set aan het langste eind.

Nog nagenietend van de single hebben we zelf nog kort een balletje kunnen slaan. Zo zijn er kleine mini games tegen elkaar gespeeld, hebben we een padel demonstratie bijgewoond, heeft iedereen de snelheid van de service kunnen meten en hebben we mee gedaan aan een volley clinic. Na een lange maar erg gezellige dag stapten we met ons avond eten de bus in. Om de winnaars van de quiz bekend te kunnen maken moest er eerst nog een laatste deel van de quiz gemaakt worden. Het laatste ging puur over het ABN AMRO WTT, kijken hoe goed ze allemaal hadden opgelet. Uiteindelijk wisten Lex en zijn vader de quiz te winnen.