Mijn naam is Ids Hannema  (1998). Na mijn middelbare school studeerde ik Sportmanagement aan de Hanzehogeschool in Groningen. Na twee jaar maakte ik de overstap naar Amerika waar ik 2,5 jaar doorbracht als student/athlete bij Wright State University, Ohio. Hier voetbalde ik op het hoogste college-niveau en rondde ik eind 2021 cum laude mijn studie Organisational Leadership af.

Tot voor kort wist ik voetbal redelijk goed te combineren met tennis en padel. Op tennisgebied had ik in 2019 een nationale KNLTB ranking van 228. Sinds mijn terugkomst uit Amerika ben ik mij volledig gaan toeleggen op padel, als speler en als trainer. In 2018 heb ik mijn tennistrainersdiploma gehaald en in 2019 mijn padeltrainersdiploma. Ik heb al redelijk wat ervaring in het trainersvak, zowel op het gebied van tennis als padel. In februari 2022 ben ik naar Zuid-Spanje vertrokken om hier een half jaar te trainen, wedstrijden en toernooien te spelen, en om meer trainingstechnieken op de doen. Vanaf de zomer van 2022 ben ik weer in Nederland als padeltrainer actief. Als tennistrainer heb ik onder andere gewerkt bij de Norger Tennis Vereniging, REO Roden, TV Peize, TV Rolde. Als padeltrainer gaf of geef ik training bij de Norger Tennis Vereniging, TV Borger, REO Roden, De Marsch Paterswolde en Hertenkamp Assen.

Tevens speel ik wekelijks de toptoernooien van de KNLTB en indien in Nederland speel ik internationale FIP-toernooien. Onderaan deze pagina is een video te vinden van een wedstrijdanalyse van Sven Boele (Otro Nivel Padel), waarin wij spelen tegen Werner Lootsma en Bart van Opstal (P500 toernooi, zomer 2022). Tot slot, onlangs werd ik geinterviewd door RTV Drenthe, waarin ik mijn motivaties en ambities uitleg. Zie: https://nos.nl/regio/drenthe/artikel/294620-hoe-ids-23-van-een-veelbelovende-profvoetballer-een-profpadeller-werd.

Mijn huidige rankingen zijn te vinden via de website van KNLTB