Graag stel ik mij even aan jullie voor. Mijn naam is Michiel Mulder, ik ben 44 jaar en woon samen met mijn vriendin Marloes en onze 2 kinderen Ferren en Jinne in Eelde.

Tennis is mijn passie en zit al vanaf mijn 7de jaar in mijn bloed. Ik ben toen begonnen met tennissen bij de vereniging van Staphorst. Destijds maakte ik al kennis met de toenmalige betonbanen van Nijeveen.

Vanaf mijn 14de kwam mijn eigen tennis in een stroomversnelling. Ik trainde onder een gedreven trainer in Havelte. Mijn niveau schoot omhoog. Vervolgens ging ik op mijn 18 spelen bij MLTC in Meppel. Ook daar ontwikkelde ik mijn verder als tennisser. Uiteindelijk heb ik niveau 3 bereikt. Ik heb veel verschillende trainers gehad. Ieder met hun eigen specifieke kwaliteiten en aanpak. Van allemaal heb ik veel geleerd.

In 1999, vlak voordat ik naar de ALO ging, kwam ik in aanraking met het vak van tennisleraar. Ik ging voor een half jaar aan de slag in Ruinerwold. Na die leerzame periode ging ik studeren in Groningen om de Academie voor Lichamelijke Opvoeding te gaan volgen. Tijdens mijn studie heb ik enkele leuke jaren lesgegeven in Diever. Na mijn studie heb ik nog een aantal jaren lesgegeven in Giethoorn waar ik destijds tevens woonde.

Zelf ben ik altijd blijven spelen maar ben destijds uit het vak gegaan. Ik heb enkele jaren in het onderwijs gewerkt. Dit combineerde ik destijds met een baan in de fitnesswereld. Daarin heb ik jarenlang als fitness en groepsles instructeur gewerkt bij een sportschool in Havelte.
In 2008 heb ik het onderwijs gedag gezegd en ben gaan werken in de kinder en jeugdpsychiatrie. Ik begon op een adolescenten groep om mij vervolgens te richten op ambulante begeleiding. Ik kwam veelal bij gezinnen thuis. Tot september 2017 heb ik in de kinder en jeugdpsychiatrie gewerkt.

In 2016 ben ik mij gaan richten op mijn persoonlijke ontwikkeling. Een interessante zoektocht waarbij ik uiteindelijk de stap heb gemaakt om te gaan ondernemen. Ik deed dit veelal online met mijn eigen bedrijf Leefstijlonline. Daarnaast runde ik een eigen webshop.

In de loop van 2020 merkte ik dat het verlangen om weer meer met tennis te gaan doen als maar groeide. Ik wilde weer de baan op en het vak van tennisleraar weer gaan uitoefenen. Dit met alle kennis die ik zelf ook de afgelopen 20 jaar heb opgedaan. Het vak heeft niet stilgestaan en mijn persoonlijke ontwikkeling ook niet.

Ik zie het als een grote uitdaging mijn lesgroepen te enthousiasmeren voor het tennis en ze verder te helpen in hun tennisontwikkeling. Daarnaast de verbinding te zoeken binnen de club en lessers met plezier op de baan te laten staan.  Op lesgeef gebied vind ik het ontzettend leuk om iedereen op zijn of haar niveau het maximale uit zichzelf te halen zowel technisch, tactisch fysiek en mentaal. Het leuke en uitdagende is dat iedereen anders leert en iedereen zijn eigen specifieke aanpak nodig heeft. Ik ga ervoor!

Hopelijk zie ik jullie snel op de baan!

Groet,
Michiel

user