Mijn naam is Arjan Dijkema. Ik ben 36 jaar en woonachtig in Drachten samen met mijn vriendin en twee kinderen.

De afgelopen 5 jaren ben ik als zelfstandige werkzaam geweest in het tennis trainerschap. Mijn grootste opdrachtgever/collega is Future Tennis, een ambitieuze tennisschool onder leiding van Maurits Post. Voor Future Tennis heb ik o.a. les gegeven in Zuidlaren, Rolde, Annen en Borger.

In Friesland werk ik bij DLTC in Drachten en Harkema. In Harkema blijf ik 1 dag in de week aan de slag, bij DLTC ga ik stoppen omwille een nieuwe uitdaging, namelijk LTC de Kalkwijck.

Ik ben altijd een enthousiaste, zeer gemotiveerde sporter geweest met brede interesses. Zo heb ik in mijn jonge jaren, van mijn 8e tot 11e op tennis gezeten. Al vrij snel ook bondstrainingen erbij en veel wedstrijden gespeeld. Toch wou ik ook andere sporten proberen, dus na het tennis ben ik gaan voetballen, badmintonnen en tafeltennissen. In het tafeltennis heb ik landelijk gespeeld.

Na nog wat korte uitstapjes naar andere sporten toch weer het tennis opgepakt. De liefde voor tennis bleek zo groot dat ik er mijn werk van wilde maken en deze liefde over wil brengen op anderen.

Samen met Future Tennis heb ik nu de kans om echt iets op te zetten waar ik mijn eigen stempel op kan drukken. Kijkende naar de LTC De Kalkwijck en haar naam en historie kijk ik uit naar het training geven en ontwikkelen van de sport op deze tennisclub. Het is niet alleen uren draaien maar onderdeel zijn van de cultuur van de club, het ondersteunen bij allerhande activiteiten voor jong en oud en nieuwe leden trekken die de club nog levendiger en duurzamer maken.

Als trainer ben ik geduldig, kan ik goed luisteren en vooral tennissers motiveren en stimuleren. Ik stel altijd een of meerdere doelen met mijn lesgroepen met de bedoeling deze aan het einde van de lessenreeks gerealiseerd te hebben. Tot slot vind ik het erg prettig wanneer er veel gedaan wordt in een training. Ik vind dat de intensiviteit hoog hoort te liggen ongeacht het niveau.

Ik kijk uit naar de uitdaging om samen met de mensen van de LTC De Kalkwijck een duurzame toekomst in te gaan. Tennis voor jong en oud sport nummer 1 maken en samenwerken met de regio om dat kracht bij te zetten. Met Future Tennis zitten we in een samenwerking genaamd de Kop van Drenthe. Een samenwerking waarbij we voor de jeugd regiotrainingen gaan houden en een toernooi kalender met minimaal 9 toernooien per jaar hebben. We willen kinderen actief op de baan hebben en deze motiveren om voor de tennissport te kiezen. Ze net zo gek te maken van het spelletje als ik zelf ben op ieders eigen geschikte niveau.

Vanaf April zie ik jullie graag met mij op de baan!!!

Arjan1